programma

Elke 2e zondag van de maand om 16.00 uur,
Spullenlab, Geldersestraat 6, Amersfoort
toegang: bijdrage achteraf naar eigen inzicht
De War (Spullenlab), Geldersestraat 6 (voorheen Kleine Koppel 40), Amersfoort

Marjoka van Doorn, Tolerantie - 14 mei 2017 - 16:00 uur [Spullenlab]

Wat
is eigenlijk tolerantie? En hoe tolerant zijn wij zelf, als het erop aankomt? We zijn allemaal geneigd te denken dat vooral ‘de ander’ intolerant is. Deze denkfout, en nog drie denkfouten die echte tolerantie in de weg staan, komen in deze interactieve lezing aan de orde. Een lezing waarin de confrontatie niet wordt geschuwd, maar ook met een hoopvolle noot: tolereren is te leren.

Marjoka van Doorn (1974) is sociaal psycholoog. Ze is onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam en werkt als zelfstandig trainer en organisatie adviseur. In 2016 promoveerde ze aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, op haar onderzoek naar tolerantie “Accepting the disliked. The practice and promotion of tolerance”.Floris van den Berg: Kritisch denken is moeilijker dan je denkt. Een introductie in drogredenen - 8 januari 2017 - 16:00 uur [Spullenlab]
Als er iets is wat we in deze tijd nodig hebben dan is het wel kritisch denken. Vaak zien we onszelf als kritische denkers, maar zijn we dat wel?
Deze lezing is een inleiding in de meest voorkomende denkfouten en drogredenen. Als je ze eenmaal kent, zie je ze overal!
Floris van den Berg is Assistant Professor of Environmental Philosophy bij het Copernicus Institute of Sustainable Development van Universiteit Utrecht.

nl